#OMG: Nummer 147

Bewoners van Amsterdam Oost hebben het gevoel te wonen in ‘een open inrichting’. Dat was deze zomer te lezen in Het Parool, ook NPO Radio 1 besteedde er aandacht aan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vanwege minder sociale huurwoningen en de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg is de overlast van psychiatrische patiënten, dementerenden en verslaafden enorm toegenomen. De bewoners hebben dagelijks te maken met agressie, onberekenbaar gedrag en daardoor woonstress. Zij zijn een petitie gestart opdat woningbouwverenigingen de overlast gaan aanpakken, maar hopen tegelijkertijd dat die sociaal zwakken beter worden geholpen. Ik ben petitieondertekenaar nummer 147. Drie jaar geleden verkeerde ik in dezelfde situatie in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De weinige sociale huurwoningen in de straat werden louter aan de sociaal zwaksten vergeven. Gevolg: meer geschreeuw en ongein in de straat. Op een dag gooide een

0
48

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.