Niks mis mee om buurtbewoners te betrekken bij het wijkteam

De Wmo is erop gericht dat mensen kunnen meedoen en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en leven. Wijkteams kunnen daarin een rol vervullen, maar dan zullen ze bewoners, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers actiever moeten betrekken bij zorg en ondersteuning in de wijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Karin Sok is senior adviseur Actief Burgerschap bij Movisie. Uit een onderzoek dat Movisie onlangs uitvoerde, blijkt dat de helft van de Nederlandse gemeenten wijkbewoners, mantelzorgers of vrijwilligers betrekt bij het werk van de wijkteams. Sok: ‘Dat klinkt positief. Maar als je verder kijkt, blijkt dat deze mensen wel betrokken zijn, maar vooral om mee te denken. Ze hebben verder geen actieve rol en dat is zonde.’

Koudwatervrees

Een wijkteam heet niet voor niets een wijkteam, zo beredeneert Sok. Het draait om de wijk en om hoe inwoners zich daarin bewegen. ‘Je moet de wijk dus ook bij het

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.