Column IPW: Motivatie

Om toegang te krijgen tot de schuldhulpverlening moeten mensen gemotiveerd zijn. Dit is een belangrijk uitgangspunt. Schuldsaneringstrajecten zijn lang en zwaar. Nog steeds vallen veel mensen tijdens een traject uit door nieuwe schulden te maken of verplichtingen niet na te komen. Gebrek aan motivatie is één van de belangrijkste oorzaken waarom mensen uitvallen. Mensen hebben moeite om lange tijd onder strikte regels met weinig rond te moeten komen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0127-3/MediaObjects/41185_2016_127_Fig1_HTML.jpgDat niet iedereen even gemotiveerd is, kunnen wij ons goed indenken. Het vooruitzicht dat je drie tot vier jaar met 90 procent van het sociaal minimum moet rondkomen… En dat ongeacht hoe hard je werkt, ongeacht hoe hard je je best doet, dit drie tot vier jaar lang 90 procent van het minimum blijft… Pfff, het zou ons totaal verlammen.

Die verlamming zien we terug bij veel mensen met problematische schulden. Volgens ons is niemand intrinsiek gemotiveerd om zo lang met zo weinig rond te moeten komen. Daarom is het ook raar dat motivatie een harde toegangseis is. Om nog

0
11

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.