Minder op het spreekuur dankzij welzijnswerk

Huisartsen in Gezondheidscentrum De Rubenshoek in de Haagse Schilderswijk zien talloze patiënten met klachten gerelateerd aan armoede, stress en een ongezonde levensstijl. Directeur Fred van der Loo: ‘Alleen door structurele samenwerking met het sociaal domein kunnen we de gezondheid van onze patiënten verbeteren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zorgconsulent Kamalia El Morabet vult de zaal in leefstijlcentrum WOW met dertig jaar oude Marokkaanse muziek en zet de eerste danspassen in. Het is tijd voor bewegen. Zojuist hebben de ruim veertig Marokkaans-Nederlandse vrouwelijke deelnemers geluisterd naar informatie over het ontstaan en hebben van psychosomatische klachten als hoofdpijn, piekeren en slecht slapen. Vervolgens wisselden ze ervaringen uit.

El Morabet begon in oktober 2016 vanuit Gezondheidscentrum De Rubenshoek met groepsvoorlichting over diabetes in combinatie met bewegingslessen voor tien patiënten die de huisartsen en de diabetesverpleegkundige naar haar hadden verwezen. Door goed naar hun problemen te luisteren, stemde El Morabet haar informatie

0
173

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.