Met elk incident groeit de angst’

Wat te doen met die steeds stillere jongen uit Eritrea? De Syrische man die de taal niet kan leren omdat hij ’s nachts geen oog dicht doet? Verklaarbare stress die hoort bij het opbouwen van een nieuw leven of is er sprake van ernstig trauma?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Ik zal hem nooit vergeten. Hij zat bij mij in de training. Een enthousiaste jongen uit Eritrea. Hij wilde graag loodgieter worden. Ik bracht ’m in contact met een ondernemer in Groningen. Hij was druk met de gezinshereniging van zijn vrouw en kinderen. Kreeg een groter huis. Twee weken na de komst van zijn familie pleegde hij zelfmoord. Niemand had iets in de gaten gehad. Sindsdien ben ik alert. Misschien soms te alert.’

Het verhaal van Mamadou Congo, jobcoach bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland, maakt indruk. Hij vertelt het op een bijeenkomst over de gezondheid van statushouders. In de zaal tal van

0
262

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.