De positie van de mantelzorger is een van mijn drijfveren geweest’

Vier jaar lang bouwde hij aan de participatiesamenleving. Martin van Rijn stuurde, temporiseerde, verzachtte, bemiddelde en duwde door. ‘Er is in de regels veel meer ruimte dan vaak gedacht wordt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kwart voor negen ’s ochtends, volop nijverheid rondom de werkkamer van Martin van Rijn. Ambtenaren, vaak opvallend jong, lopen af en aan, onderling in gesprek of iets bekijkend op hun mobiele telefoon. Aan de muur in de ontvangstruimte hangen portretten van de voorgangers van de huidige staatssecretaris. Detail: velen van hen hadden de portefeuille Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. Tijden veranderen.

De werkkamer zelf is bovenal efficiënt ingericht, met een grote, ronde tafel in het midden. In de hoek hangt een voetbalshirt van Heerenveen, van waarachter Martin van Rijn wanneer het ter sprake komt een shirt van Feyenoord tevoorschijn

0
84

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.