Luister ook naar oplossingen die niet realistisch lijken

Een mevrouw vraagt om hulp in verband met haar zorgbehoevende man, die zelf geen problemen ervaart. Hoe zorg je dat ze de ondersteuning krijgen waarmee beiden het best geholpen zijn?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voor mevrouw Tinie van Galen (84) was het een moeilijke, maar onvermijdelijke stap. Haar man Piet (86) dementeert en kan niet meer alleen thuis zijn. Haar wereld wordt kleiner en zij vermoeider. Mevrouw wil bij de gemeente een aanvraag doen voor dagopvang voor haar man.

De Van Galens treffen het, volgens Anne Vrieze. Want veel Wmo-consulenten zouden meerdere vragen hebben gesteld. ‘Welke zorg is er nodig?’ ‘Welke zorg krijgt hij, de zorgbehoevende cliënt, al?’ En: ‘Hoeveel dagen dagopvang denkt u dat nodig zijn?’ Vervolgens wordt de aanvraag in gang gezet. Of de uitkomst – dagopvang voor meneer, waar hij

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.