Vier deskundigen over: Kwijtschelding of niet?

‘Er moeten kwijtscheldingsregelingen komen voor mensen met zeer problematische schulden’, zegt GroenLinks in haar conceptverkiezingsprogramma. Maar is dat wel de oplossing voor het echte probleem? ‘Wat GroenLinks wil, kan al lang.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0178-5/MediaObjects/41185_2016_178_Fig1_HTML.jpg

Linda Voortman: ‘De rijksoverheid werkt er soms aan mee dat mensen dieper in de schulden raken. Er moeten regelingen komen om mensen er juist uit te halen en hun meer perspectief te geven. Immers: als mensen alleen maar met schulden bezig zijn, dan hebben ze geen aandacht meer voor andere dingen, zoals het zoeken van werk.

Als iemand zijn zorgpremie niet meer kan betalen, komt hij in een betalingsregeling terecht. Hierbij moet hij op termijn niet alleen de premie terugbetalen, maar ook een hoge boete. Dat maakt zijn situatie er niet beter op. GroenLinks is tegen het opleggen van de

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.