Kunnen gemeenten en sw-bedrijven sturen op financieel resultaat?

Het bedrag dat gemeenten ontvangen voor de uitvoering van de Wsw neemt af. Het belang om grip te krijgen op het financieel resultaat neemt daarom toe. In dit artikel delen drie adviseurs hun inzichten in de mogelijkheden van gemeenten en sw-bedrijven om grip te krijgen op het financieel resultaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met de komst van de Participatiewet op 1 januari 2015 is de toegang tot de Wsw afgesloten. Als gevolg hiervan vindt er alleen nog uitstroom plaats en geen instroom, waardoor het aantal Wsw’ers ieder jaar daalt, tot uiteindelijk nul. Ook het budget dat landelijk voor de Wsw beschikbaar is gaat omlaag. Deels hangt dit samen met de daling van het aantal Wsw’ers. Omdat het aantal afneemt is er minder budget nodig: het zogeheten volume effect. Daarnaast is er een efficiencykorting ingezet die met ingang van 2015 jaarlijks een verlaging van €

0
44

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.