Onderzoek: ‘Koppeling van technologie en oudere moet beter’

Technologie kan een goede manier zijn om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Maar dan moet het, meer dan nu, persoonsgericht worden ingezet. Anders blijft er veel ongebruikt op de plank liggen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Langer thuis, wat haal je in huis’ van onder meer Sebastiaan Peek die Zorg+Welzijn te woord staat.

Waarom dit onderzoek en hoe is het uitgevoerd?

‘We wilden weten hoe technologie het huis van ouderen binnenkomt en wat er daarna mee gebeurt. Wat stimuleert of belemmert het gebruik van huishoudelijke apparaten, computers, telefoon, een hals-alarm of elektrische fiets? Welke levensgebeurtenissen zijn van invloed op het gebruik van technologie? Om dat te achterhalen hebben we vier jaar een groep 70-plussers uit Helmond gevolgd. Elk jaar gingen we langs voor een uitgebreid gesprek. We begonnen met 53 mensen,

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.