Jan Willem Duyvendak: ‘thuis loopt de urine ook langs de benen’

Thuis, het grote verlangen in het sociaal domein. Langer thuis, thuis in de wijk. Jan Willem Duyvendak noemt de nadruk erop overspannen. ‘Ik vind deze ideologie geradicaliseerd.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je thuis voelen, is een krachtige, menselijke behoefte. Op je gemak, veilig, vertrouwd. In je eigen huis, in de buurt waar je woont, in de samenleving waar je je onderdeel van vindt. Een ideaal dat niet snel wordt weersproken. Wat kan er immers mis mee zijn? En leidend principe in het sociaal domein. Langer thuis, zo lang mogelijk thuis, thuis in de wijk. Beleidsmakers gebruiken ‘thuis’ graag als motief en metafoor, iedereen begrijpt het, iedereen is het ermee eens.

‘Dat geloof in thuis is echt doorgeslagen. “Thuis” wordt te zeer geromantiseerd, te weinig geproblematiseerd. Er wordt mee gesuggereerd dat het

0
769

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.