Vier deskundigen over: ‘Is de huisuitzetting zinloos?’

Schaf huisuitzettingen gewoon af. Aldus het Instituut voor Publieke Waarden vorige maand in Z+W. Drie andere deskundigen reageren. ‘De boodschap dat wat je ook doet, je nooit je huis wordt uitgezet, is de verkeerde’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0111-y/MediaObjects/41185_2016_111_Fig1_HTML.jpg

Eelke Blokker: ‘Je veroorzaakt met huisuitzettingen meer problemen dan je oplost. Wie zijn huis kwijtraakt, komt heel moeilijk weer aan betaalbare huisvesting, met name in de grote steden. Zeker voor gezinnen is een huisuitzetting bovendien een traumatische ervaring. Sommige mensen kunnen terecht bij familie of vrienden, maar een groep komt in de maatschappelijke opvang en doet een beroep op zorgarrangementen. Zij knappen daar meestal niet van op.

Vanuit ons project Sociaal Hospitaal in Amsterdam hebben we voor alleenstaande moeders enkele huizen gehuurd in de vrije sector, om uithuisplaatsing van hun kinderen te voorkomen. We betalen nu 1.300 euro per maand

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.