IN BEELD Universitair Centrum Psychiatrie

Laura Hospes zat op de Fotoacademie toen zij in een zware depressie raakte. In die toestand was zij suïcidaal en verwondde zichzelf. Opgenomen in het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) ging zij die zelfdestructie op een opmerkelijke manier te lijf. Zij maakte foto's van zichzelf. Indringende, maar tegelijkertijd mooie foto's.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Laura Hospes

De foto’s die Laura Hospes van zichzelf maakte tijdens haar ziekte, worden nationaal en internationaal geprezen. Ze verschenen in een expositie en werden ook gepubliceerd in het fotoboek UCP. Een selectie wordt getoond op deze pagina’s.

Een vrolijke jonge vrouw opent de deur van haar woning en het komend half uur klinkt vaak haar aanstekelijke lach. De eerste vraag ‘hoe gaat het met je’ is bij voorbaat overbodig.

‘Gelukkig gaat het nu heel goed met me’, antwoordt Laura. ‘Dat is fijn om eerlijk te kunnen zeggen, in plaats van te doen alsof het goed gaat. Het blijft op en af

0
11

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.