Ik kan mensen weer blij maken’

In steeds meer gemeenten ontstaan plekken waar kwetsbare mensen altijd welkom zijn. Zonder indicatie, zonder formulieren en met aandacht. ‘Was ik er maar twee jaar eerder achter gekomen dat dit bestond.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op de oprijlaan van het zelfregiecentrum in Weert staat vaak een scherm, waarachter bezoekers een sigaretje roken of kletsen. Boze tongen beweren namelijk dat in het zelfregiecentrum aldaar ‘werkweigeraars en verslaafden’ komen. En de overbuurman wil niet op het ‘uitschot’ uitkijken. Achter dat scherm sjouwen deze najaarsochtend vrijwilligers met oud ijzer ‘voor Roemenië’ of met kleding die is gebracht ‘voor het winkeltje’.

In het zelfregiecentrum kun je koffiedrinken, de handen uit de mouwen steken, informatie halen of een cursus volgen. Dagelijks maken tientallen mensen gebruik van de inloop. Zwaar getatoeëerde vrouwen en mannen, deftige dames, jongeren en ouderen, vluchtelingen, uitbundige

0
1033

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.