Hoe kan de overgang van WW naar bijstand soepeler verlopen?

De overgang van WW naar bijstand vraagt om een andere houding ten opzichte van het zoeken naar werk. De eisen waar de werkloze aan moet voldoen in beide activeringsregimes verschillen behoorlijk. Hoe kan deze overgang soepeler verlopen? En wat kunnen UWV en gemeenten hierin betekenen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wanneer de WW-periode afloopt en een werkloze geen betaald heeft gevonden, dan wacht mogelijk de gang naar de sociale dienst om een bijstandsuitkering aan te vragen. Gemiddeld stroomt zo’n 6 procent van de mensen met een WW-uitkering door naar de bijstand. Zij vormen ongeveer 23 procent van het instroombestand van de gemeenten. Het regime in de bijstand heeft een ander karakter dan dat in de WW-periode. In de WW-periode ligt de nadruk op digitale dienstverlening, aangevuld met persoonlijke ondersteuning. De werkloze wordt geacht regelmatig te solliciteren en zich verder beschikbaar te houden voor de

0
125

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.