Hoe was jouw eerste keer?

#Metoo heeft grensoverschrijdend seksueel gedrag weer op de agenda gezet. Maar sociaal werkers hebben nog steeds moeite om onderwerpen als seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Zoek even iemand op en vertel aan elkaar hoe jouw eerste keer was.’ Nora el Abdouni mag graag zo haar trainingen aan hulpverleners beginnen. ‘De één wordt rood, lacherig, de ander boos. Weer een ander begint meteen te vertellen nog voordat ik kan vertellen dat ze niets hoeven te zeggen. De oefening is alleen bedoeld om aan te geven hoe gevoelig seksualiteit ligt. Persoonlijker wordt het niet.’

Voor El Abdouni, sociaal werker bij Pretty Woman, hulpverlening bij seksualiteit en relaties, in Utrecht, zijn gesprekken over intimiteit en seksualiteit dagelijkse kost. Ze weet dat het voor veel professionals een lastig thema

0
311

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.