Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier deskundigen over: Hoe helpt het volgende kabinet de mantelzorger?

Het CDA omarmt in zijn verkiezingsprogramma de mantelzorger. De partij wil deelname van de mantelzorger aan het keukentafelgesprek voor gemeenten verplicht stellen. Voorts de mantelzorger beschermen tegen dreigende overbelasting, en een korting geven op de eigen bijdrage van iemand die mantelzorg krijgt.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0199-0/MediaObjects/41185_2016_199_Fig1_HTML.jpg

Mona Keijzer: ‘De afgelopen twee jaar zijn er in hoog tempo veel hervormingen doorgevoerd in de zorg. Veel ervan liggen op het bordje van de gemeenten. Het heeft ertoe geleid dat er minder professionele zorg toegewezen wordt en dat het soms onduidelijk is waar iemand voor ondersteuning bij mantelzorg moet aankloppen.

Wij willen mantelzorgers financieel bijstaan door een korting te geven op de eigen bijdrage van iemand die mantelzorg krijgt.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Vorig artikelColumn IPW: Zelfredzaam, maar nu even niet
Volgend artikelDrie vragen aan…
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.