Hoe de Sociale Verzekeringsbank schulden aanpakt

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) wil een bijdrage leveren aan de aanpak van schulden. De SVB zoekt actief contact met partners in de keten om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Bijvoorbeeld met de gemeente Groningen, in de pilot vroegsignalering van problematische schulden bij klanten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De SVB voert een aantal wetten uit, waaronder de AOW (Algemene Ouderdomswet), Anw (Algemene Nabestaandenwet) en AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen). Bij de uitvoering van deze wetten blijkt dat er een patroon te bespeuren valt op het gebied van schuldenopbouw. Wanneer door een deurwaarder beslag wordt gelegd op de uitkering, blijft het vaak niet bij één beslag. In veel dossiers is te zien dat er een stapeling van beslagleggingen volgt, uiteindelijk gevolgd door het bericht dat er een bewindvoerder aangesteld is. Vaak begint het met relatief kleine bedragen die de klant niet betaald heeft. Het bedrag van

0
82

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.