Congres: Het wijkteam als ogen en oren van de huisarts

Huisarts Geert-Jan van Loenen, tevens algemeen bestuurslid van de Landelijke Huisartsen Vereniging, hoopt dat wijkteams niet alleen iets willen van de huisarts, maar ook nadenken wat zij als wijkteam die huisarts hebben te bieden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Er is niet door alle gemeenten even goed nagedacht over wijkteams. Die wijkteams zijn opgebouwd vanuit de wensen van slechts een aantal van de partijen uit het veld terwijl er wel van álle partijen in dat veld wordt verwacht dat zij deel uitmaken van het team of ermee samenwerken.

Door de gemeente opgelegde veranderingen vallen niet altijd goed bij huisartsen: structuren moeten niet het uitgangspunt zijn. Wel het verbeteren van de zorg voor de burgers. Huisartsen moeten eerst zien dat het wijkteam zijn patiënten tot nut zal zijn. Je moet ons verleiden om mee te doen. En niet, zoals

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.