Vier deskundigen over: Het levenseinde

‘Stervensbegeleiding kun je ook overlaten aan sociaal werkers.’ De discussie over voltooid leven heeft het belang duidelijk gemaakt van aandacht voor levensvragen van ouderen. Beschikken professionals over voldoende vaardigheden en competenties om hiermee aan de slag te gaan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0088-1/MediaObjects/41185_2017_88_Fig1_HTML.jpg

Margo Trappenburg: ‘Als de politiek besluit de huidige euthanasiewetgeving uit te breiden naar ouderen die hun leven als voltooid beschouwen, moet je mensen hebben die dat beoordelen. Gesproken is daarom over een nieuwe functie: stervensbegeleider. Aanvankelijk was het uitgangspunt dat dit iemand moet zijn met medische expertise. Maar als je het uit de medische hoek zou willen halen, lijkt mij dat je de toetsing ook kunt overlaten aan sociaal werkers. Zij kunnen namelijk goed omgaan met de dubbele en ingewikkelde gevoelens rondom levensvragen. Ze zijn ook goed in vraagverheldering: wat zit er achter een vraag?
Wel hebben ze bijscholing nodig

0
91

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.