Het keukentafelgesprek: zorgondernemer Jos Timmermans

Een rijtjeshuis in het landelijke Hazerswoude-Dorp. Moderne inrichting, veel zwart-wit met rode accenten. Een zware donker- houten keukentafel, waaraan Jos Timmermans (58) regelmatig werkt of zijn Volkskrantje leest. Een van de twee tienerdochters van zijn partner Mirella zit te wachten op haar rijinstructeur, de kat gaat spinnend van schoot naar schoot.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0050-x/MediaObjects/41185_2018_50_Fig1_HTML.jpg

Timmermans is een ontspannen, sociaal mens. Hij twijfelde er nooit aan dat zijn loopbaan in de welzijnshoek zou liggen. ‘Mijn vader was boomkweker, mijn moeder huisvrouw. Beiden waren sociaal, deden veel vrijwilligerswerk. Ik ben opgevoed met: als je fit bent, stel je dan deels beschikbaar voor anderen.’ Na de Sociale Academie in Culemborg had hij een succesvolle carrière in de Haagse welzijnssector. Hij was onder andere directeur van welzijnsorganisatie Mooi Laak, een achterstandswijk in Den Haag. ‘Een pittige wijk, ik hou van een uitdaging. Sociaal werk is mentaal zwaar, daarom heb ik er altijd baantjes naast gedaan. Ik had een

0
55

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.