#HERMAN: Trailer Park

Tijdens studie in Amerika in 1981 leerde ik het trailer park kennen, een plek met vooral campers en caravans waar minder draagkrachtigen (semi-)permanent wonen. Ik was verbaasd: dat in het grote, rijke Amerika.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Twee studentes van mijn school verbleven er tijdens de schoolsemesters. Zij schaamden zich er een beetje voor, maar het was goedkoper dan een huisje huren. Menig bewoner van het park toog trouwens iedere ochtend schoon en keurig naar het werk.

Trailer parks bestonden toen nog niet in Nederland. Maar nu wel, al worden zij als illegaal beschouwd. Z+W bracht er vorige maand al een artikel over en onlangs kopten de kranten opnieuw: gemeenten willen af van permanente bewoners vakantieparken. Ik vraag me af: waarom? Het vermoeden dat er zich criminele praktijken afspelen, vind ik een zwak argument. Bestuurlijk Nederland beseft

0
63

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.