#HERMAN: Pesten

Onlangs mocht ik in een tv-item figureren rond mijn vriend Henk Pieterse. Beer van een kerel nu, maar ooit een opgeschoten, broodmager joch dat gepest werd door andere kinderen. Zo erg dat hij zich nauwelijks op straat en school durfde te vertonen. Hij leed er echt onder. Maar het kwam goed, hij groeide uit tot succesvol professioneel basketballspeler.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0273-x/MediaObjects/41185_2018_273_Fig1_HTML.jpg

Tegenwoordig geeft hij basketballclinics op scholen waarin hij ook het onderwerp pesten belicht. Zo levert hij een bijdrage tegen het pesten, en rekent hij, denk ik, tegelijkertijd af met zijn slechte jeugdervaringen.

Het doet mij mijmeren over het fenomeen. Langdurig gepest worden is iets wat je geen kind toewenst. En mijn mening is dat wanneer je het als ouder of omstander constateert, je het niet op zijn beloop mag laten gaan. Dan loop je het risico dat het pesten te lang voortduurt en het leed groter wordt.

Ik ben en ik heb wel eens kinderen gepest (sorry). Mede daarom weet

0
71

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.