#Herman: De stem

Peter-Jan was een briljant scholier, gymnasium B op zijn sloffen. Hij ging werktuigbouwkunde studeren, zijn hobby was zijn motor.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Maar op een dag troffen voorbijgangers hem verward aan op het strand, en de politie bracht hem thuis. Peter-Jan hoorde een stem die hem dingen aanraadde, maar meestal afraadde. Dat was dertig jaar geleden, de studie moest worden gestaakt. Want de stem is gebleven. Peter-Jan kan zich niet langer concentreren op boeken, zijn talent heeft zich niet kunnen ontwikkelen. En omdat zijn blik naar binnen is gericht, maakt men zich zorgen over zijn gedrag in het verkeer. De motor werd verkocht.

Peter-Jan woont in een begeleidwoneninstelling en praat al die jaren in zichzelf. Tenminste, hij voert conversaties met zijn stem.

0
52

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.