#HERMAN: Bevrijdingsfestival

Het is weer bijna zo ver. Op 5 mei wordt het grootste muziekevenement van Nederland gehouden. Op meerdere plekken viert men het Bevrijdingsfestival. Meestal vliegt een bekende Nederlander die dag per helikopter van podium naar podium. Kosten spelen geen rol. Toegang gratis, want een en ander wordt zwaar gesponsord door vooral het ministerie van VWS.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het Bevrijdingsfestival draagt kennelijk bij aan ons welzijn. Terwijl het een slap aftreksel blijft van de Koningsdag die vlak daarvoor heeft plaatsgevonden. Nog een keer lawaai en rotzooi maken, dat wel. En o ja, het heeft te maken met de Tweede Wereldoorlog, hetgeen de meeste bezoekers worst zal zijn. En o ja, de laatste jaren moet ook de link met het heden worden gemaakt. Vandaar waarschijnlijk lawaai en rotzooi.

Onlangs was ik bij de uitvaart van een verzetsstrijder van toen, een echte. Het was op de dag dat hij 104 zou zijn geworden. Er was wat familie, er waren wat

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.