#HERMAN: Anarchie

Met zeventien procent van de stemmen is Groep de Mos in maart de grootste partij in de Haagse raad geworden. Ik, (import-)Hagenaar, moet het ze nageven, ze hebben ook hun best gedaan. De eerste posters die werden geplakt, waren van De Mos en Co, zo ook de eerste verkiezingenflyer die ik in de bus kreeg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Simpele fotografie, weinig tekst, en er toch in slagen twee schrijffouten erin te laten zitten. Het ging De Mos om, ik doe dit uit mijn hoofd, de flyer heb ik weggegooid: meer blauw op straat, gratis of goedkopere parkeerplekken – weet het niet meer exact. En dat vuilcontainers eerder moeten worden geleegd. Dat speelt kennelijk in Den Haag. Daarom zijn zij de grootste partij geworden. Een nationale trend: de lokale partij. Eerst wijzelf. Solidariteit is een vies woord.

Net zomin als de meeste andere partijen in den lande probeerde De Mos de kiezer te verleiden met: verwarde mensen eerder opvangen,

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.