Geen pappen en nathouden: Schuldenoffensief Tilburg zet zwaar geschut in

Het Tilburgse college komt met een waar Schuldenoffensief. Preventie, vroegsignalering en aanpak van (on-)oplosbare schulden zijn de komende drie jaar speerpunten. Ook als juridische onmogelijkheden in de weg lijken te staan. Wethouder Hans Kokke en manager schuldhulpverlening Joke de Kock vertellen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een machtig mooie verrassing van het college’, vertelt Joke de Kock, manager schuldhulpverlening gemeente Tilburg. Zomer 2017 vroeg portefeuillehouder Hans Kokke om een plan om de komende drie jaar de schuldenproblematiek bij de wortel aan te pakken. Een concreet plan, kort, simpel, geen dikke papieren tijger, geen herhaling van zetten, de Tilburger in de financiële problemen moet er echt iets aan hebben. Behalve de vier- tot vijfduizend mensen die jaarlijks bij ons aankloppen, geldt dat ook voor degenen die nog buiten beeld zijn. En het mocht ook nog wat kosten: 4,5 miljoen euro. En het moest snel.’

0
39

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.