Geen opgeheven vinger

Nieuwkomers zijn vanaf juni 2017 verplicht de Nederlandse kernwaarden te onderschrijven. In Groningen gaan statushouders op het asielzoekerscentrum al ‘in gesprek’ over de nieuwe samenleving waarin ze zijn terechtgekomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Teken eens hoe je vroeger, toen je tien jaar was, thuis met de familie aan tafel zat.’ Het was de eerste vraag van gespreksleider Harry van Velzen aan de groep Syriërs, bewoners van het asielzoekerscentrum in Onnen. Onwennig gelach. Wat is dit? De Iraakse tolk Meelad Brikho, zelf al jaren in Nederland, moest de opdracht nog een keer herhalen. Maar als Melaad en Harry zelf beginnen te tekenen, doen ze mee. Van Velzen lacht bij de herinnering. ‘Het ijs was meteen gebroken. Juist omdat ik ook vertelde hoe het bij mij thuis vroeger was. Een man riep meteen: ‘Maar

0
59

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.