Geboekt onder de a van action

Bewoners in Utrecht die een goed idee hebben of een leuke activiteit in hun wijk willen organiseren, kunnen de subsidie gestort krijgen op een prepaidkaart in plaats van op hun eigen rekening.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dik in de 70 zijn de drie dames van het wooncomplex Zuilen als ze een aanvraag doen voor subsidie voor ‘activiteiten om de daar levende ouderen meer bij elkaar te betrekken’. Ze worden de ‘Golden Girls’ genoemd, de moeders van alles wat er speelt in en rond het complex. Vroeger was het een senioren-woonvoorziening in de wijk. Dat mag nu niet meer, er moeten ook andere bewoners toegang krijgen tot de woningen. Dus kwamen er starters in, jongeren en eenoudergezinnen. ‘De sociale cohesie onder de ouderen ging verloren’, vertelt Tamara Erkelens, sociaal makelaar bij Me’kaar in Utrecht.

De aanvraag voor

0
102

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.