Focus op uitstroom naar werk én op welzijn en sociale participatie

Deventer is één van de vijf gemeenten die onderzoekt of de participatiewet doeltreffender uitgevoerd kan worden. In navolging van Nijmegen en Groningen deelt Deventer de eerste ervaringen. De focus ligt naast de uitstroom naar werk ook op welzijn en gezondheid van de deelnemers, en op hun sociale participatie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op 1 oktober 2017 zijn we gestart met verschillende onderzoeksgroepen. Het doel van het experiment is te onderzoeken wat de doeltreffendheid is van een (tijdelijke) ontheffing of juist intensivering van arbeids- en re-integratieverplichtingen en van een tijdelijke verlenging van de periode van vrijlating van inkomsten. Het experiment biedt mogelijkheden tot maatwerk. Deelnemers van het experiment met een tijdelijke ontheffing van de arbeids- en re-integratieverplichtingen kunnen meer creativiteit inzetten en hebben meer eigen regie op hun arbeidsinschakeling. Zij stellen zelf een plan van aanpak op met stappen die

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.