Effectmeting sociaal domein: leren in de praktijk

Gemeenten staan voor grote maatschappelijke uitdagingen die vragen om een integrale aanpak. Samen met andere partijen worden in veel gemeenten innovatieve aanpakken ontwikkeld en uitgevoerd. Maar hoe weet je of je aanpak werkt? Hieronder bespreken we twee methoden om effecten inzichtelijk te maken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Om te bepalen of wat je bedacht had ook werkt, moet je even een pas op de plaats maken. Wat gebeurt er nu echt in de praktijk? Die vraag moet je onderzoeken om te kunnen leren en om te bezien of de effecten die je beoogd, behaald worden. Een aanpak bedenken (plan), uitvoeren (do) beoogde effecten onderzoeken (check) en de aanpak bijstellen (act). De bekende PDCA-cyclus biedt een kapstok voor het (door) ontwikkelen van interventies. De check fase is belangrijk. Het geeft je de mogelijkheid om je aanpak bij te stellen; om te

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.