Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EDITORIAL Agressie is Niet normaal

Een moeder die een sociaal werker telefonisch waarschuwde dat vader een vuurwapen zou kopen omdat hij de sociaal werker dood wilde schieten. Een cliënt die tegen een sociaal werker zei: 'Ik heb er nog wel een paar jaar gevangenis voor over als jij mijn kind uit huis haalt.' Een sociaal werker die opgesloten werd in het huis van een cliënt, via het raam wist te ontsnappen en vervolgens, nadat het contact beëindigd was, door de cliënt werd gestalkt en telefonisch met de dood werd bedreigd.
Sophie van Hogendorp, hoofdredacteur © Annemarijne Bax
Premium
Dit zijn slechts een paar voorbeelden gegeven door sociaal werkers die meededen aan het onderzoek naar agressie in het sociaal domein van de Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW) en RTL. Ruim 4000 professionals vulden de enquête voor het onderzoek in en bijna allemaal gaven ze aan dat ze de afgelopen drie jaar in hun werk te maken kregen met agressie. Dat liep uiteen van verbale agressie als schelden (96,7%) tot bijvoorbeeld fysieke
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.