Duurzaam werk voor hoog opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking

Een arbeidsbeperking en een professionele baan bij de Eerste Kamer, een Ministerie of op de Zuidas? Met de juiste begeleiding is het zeker mogelijk hoger opgeleiden jongeren een kans te bieden bij toonaangevende organisaties. Toch zorgen misvattingen ervoor dat deze groep aan de kant blijft staan. Studeren & werken op maat (SWOM) helpt deze ‘niche’ groep duurzaam aan een baan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Steeds meer organisaties nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en streven naar een inclusievere arbeidsmarkt. Ondanks deze pogingen zien we ook dat negentig procent1 van de bedrijven nog niemand met een beperking in dienst heeft. En in het verlengde hiervan geldt verder dat áls werkgevers banen creëren, dit vaak gaat om banen rondom de catering of schoonmaakdienst.

Hoewel dit laatste een positieve ontwikkeling is, wordt hier wel een grote groep buiten spel gezet. Namelijk de groep jonge mensen die (met het behalen van een hbo of wo-diploma) hebben bewezen op een

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.