Drie vragen aan…

Sara van der Weerd, senior beleidsmedewerker bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en projectleider transitiecoach LVB.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Bij het Kenniscentrum wordt een e-learningmodule ontwikkeld om transitiecoaches op te leiden die jongeren met LVB en psychische klachten gaan begeleiden als ze 18 worden. Waarom is die coach nodig?

‘Als je 18 wordt, krijg je te maken met nieuwe verplichtingen, vrijheden en uitdagingen. Voor iedere jongere moeilijk, maar voor LVB-jongeren des te meer, want hun kalenderleeftijd komt niet overeen met hun ontwikkelingsleeftijd. Daarbij gebeurt er juist met de jongvolwassene van alles op psychisch niveau, driekwart van de psychiatrische stoornissen manifesteert zich bijvoorbeeld voor het 24ste jaar. Daarbij gaan deze jongeren met 18 over naar de volwassenen-ggz, krijgen te

0
40

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.