Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DILEMMA Wat zou jij doen?

Na een telefoontje van een buurvrouw die veel geluidsoverlast heeft van haar buurman, bezoek je als wijkteammedewerker een alleenstaande oudere man. Zijn huis staat boordevol spullen, de vuile afwas van minimaal een week staat op het aanrecht, hij ziet er onverzorgd uit en ruikt om tien uur 's morgens al naar alcohol. Tegen jou is hij duidelijk: hij is niet eenzaam, kan echt wel voor zichzelf zorgen, wil geen bemoeizuchtige hulpverleners in huis en is heus niemand tot last. Hoe reageer je?
Foto: AdobeStock

HANS

‘Onbevooroordeeld in gesprek gaan. Met deze man, maar ook met iedereen die er omheen woont. Ik heb als opbouwwerker mooie ervaringen in intensief samenwerken met de wijkagent en woonconsulent van de corporatie en soms de gespecialiseerde zorg en het veiligheidsapparaat. Wees heel duidelijk naar iedereen dat je komt luisteren, niet (ver)oordeelt, met iedereen praat en samen met de wijkagent en consulent alles bespreekt om tot een oplossing te komen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.