Digitalia: Wearable laat patiënten met locked-in-syndroom communiceren

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Patiënten met het locked-in-syndroom kunnen via een AI aangedreven wearable weer of beter communiceren. Dat is de belofte van de EyeControl die in het Verenigd Koninkrijk is ontwikkeld.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0243-3/MediaObjects/41185_2018_243_Fig1_HTML.jpg

Het locked-in-syndroom is een toestand waarbij de patiënt als het ware opgesloten zit in zijn eigen lichaam. Hij is zich wel bewust van zijn omgeving, maar hij kan zich niet meer bewegen of communiceren als gevolg van een volledige verlamming. De ontwikkelaars van de EyeControl beloven een revolutionair device voor onder meer ALS-patiënten die soms jarenlang geen interactie meer hebben gehad met hun naasten. De EyeControl is een wearable die op het

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.