Digitalia: Oranje Fonds pakt eenzaamheid onder ouderen aan

Het Oranje Fonds vindt dat het aantal eenzame ouderen naar nul moet. Het is gestart met Veel Liefs, een onlineserie waarmee het fonds eenzaamheid onder ouderen aan wil pakken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0115-x/MediaObjects/41185_2018_115_Fig1_HTML.jpg

Ruim 150.000 ouderen in Nederland zijn eenzaam. Zij slijten hun dagen soms zonder enige vorm van menselijk contact. In Veel Liefs wordt de kijker opgeroepen een eenzame oudere een hart onder de riem te steken door diegene een kaartje te sturen. De serie begint met een oproep voor de 80-jarige Wim ten Brink uit IJsselstein. Een heel sociale man, die vorig jaar zijn vrouw heeft verloren en sindsdien zijn wereld kleiner heeft zien worden. Hij wil niet bij de pakken neerzitten en gaat als vrijwilliger iedere week met ‘de oudjes’– zoals hij zelf zegt – op de duofiets een eind

0
38

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.