Het keukentafelgesprek: Robert Paauwe (29) is mede-eigenaar van Tinybots

De moderne woning in het Antwerpse havengebied is gedecoreerd met een eclectische mix van dierenschedels, Star Wars-modellen en Batman-prints. Robert Paauwe, mede-eigenaar van Tinybots, het Rotterdamse bedrijf dat zorgrobot Tessa ontwikkelt, woont hier met zijn vriendin, een marinebioloog.

De samensmelting van werk en privé is geen probleem voor het jonge, ambitieuze stel. De keukentafel wordt gevormd door twee bureaus boordevol computers. Daartussen staat Tessa, een robot met oplichtende ogen, gehuld in een donkergrijs jasje met een plantje op haar hoed. ‘We werken beiden veel achter de computer en besloten dat in de leukste kamer te doen: de keuken’, vertelt Paauwe. Beiden zijn bezig met promoveren, hoewel Paauwe zijn PHD voor Tinybots even op een laag pitje heeft gezet. Hij heeft al een studie Industrieel Product Ontwerpen (Windesheim) en een masters Design for Interaction (TU Delft) achter de rug.

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder