De wijkagent burgerparticipatie

De politie is in theorie een belangrijke partner in het sociaal domein. In Den Bosch is het met een ‘wijkagent burgerparticipatie’ een bloeiende praktijk. ‘Elke collega kan bij mij een idee aandragen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De bel gaat en een bejaarde vrouw doet open. Met haar gladde babbel en een smoes (‘Mag ik even van uw wc gebruikmaken?’) weet de pannenverkoopster binnen te komen. Korte tijd later blijkt dat de oude dame een simpele pannenset rijker en duizend euro armer is.

In sketchvorm laten Saskia van Wijk en Marga Verhoeckx, beiden ouderenwerkers bij Welzijn Divers, zien wat de politie met ‘babbeltruc’ bedoelt. Ze spelen met humor en dat valt goed bij de circa dertig senioren die in wijkcentrum In de Roos in Den Bosch zitten. Wijkraad Zuid heeft Divers en de politie uitgenodigd om het

0
217

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.