DE TERRORCLIËNT ‘We baarden hem op in zijn trouwpak’

ISABEL DIJKSTRA (32), persoonlijk begeleider verstandelijk-gehandicaptenzorg: 'Voordat ik werd aangenomen op een begeleid zelfstandig-wonenvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking en multiproblematiek, liep ik een ochtend mee. Ik ontmoette Jan, een joviale veertiger die klusjes deed in het pand.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Het duurde even voordat ik doorhad dat hij een van de cliënten was.Niet snel daarna kwam ik in dienst en werd ik zijn persoonlijk begeleider. Jan was een lieve, behulpzame en zelfstandige man met een overwonnen alcoholverslaving. Zijn verslaving had hem in het verleden zijn huwelijk gekost en bijna zijn leven: zijn lever was flink beschadigd geraakt. Hij was zo trots dat hij gestopt was met drinken.

Maar na een jaar veranderde alles. Zijn vriendin, die op dezelfde woongroep woonde, maakte het na een langdurige relatie uit. Jan ging stuk van verdriet en greep weer naar de drank. Hij werd

0
270

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.