De cliënt spreekt: De mantelzorger en de woningcorporatie

‘Mijn vader heeft jarenlang voor mijn moeder gezorgd. Toen ze drie jaar geleden overleed, ging mijn vader vooral psychisch snel achteruit. Hij had geen taak meer, zijn zorg was gedaan, zijn klus was geklaard. Ik ging voor mijn vader zorgen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik heb een eigen bedrijfje en woonde zelf in een huurhuis. Heel snel werd duidelijk dat het voor mijn vader en voor mij veel beter was om bij elkaar in huis te wonen.

Na een half jaar ziet mijn vader op tv een programma over medehurende mantelzorgers. De inwonende vrouw in de reportage moest na het overlijden van haar moeder, voor wie ze zorgde, het huis uit van de verhuurder. Mijn vader zegt tegen me: “Dat geldt ook voor jou.” Dus ik ging informeren bij de woningbouwvereniging, en inderdaad: als mijn vader komt te overlijden, moet ik weg, want het

0
46

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.