De mannelijke mantelzorger

Ruim 40 procent van de mantelzorgers is man. Dat is aanmerkelijk meer dan de meeste mensen denken. En zij besteden evenveel uren aan zorg als vrouwen. ‘Vrouwen kunnen van mannen leren de mantelzorg wat meer los te laten.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mannen vormen 42 procent van de mantelzorgers. Hoewel dit percentage al jaren constant is, blijft de beeldvorming hardnekkig dat zij aanmerkelijk minder doen dan vrouwen. ‘Veel mensen denken dat mannen slechts 10 of hooguit 20 procent van de mantelzorg voor hun rekening nemen’, vertelt Wilco Kruijswijk, projectleider en onderzoeker sociale zorg bij Movisie.

Tot de pensioenleeftijd ligt de bijdrage van mannen aan mantelzorg met 33 procent wat lager. Dat komt doordat zij gemiddeld meer werken. Verder zorgen mannen wel even vaak voor hun partner, maar minder vaak voor hun (schoon)ouders. Van deze zorg nemen zij 36 procent op zich

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.