De integratie van Syriërs heeft nog een lange weg te gaan

De sterke instroom van vluchtelingen in de periode van 2014 tot 2016 stelde ons land voor een groot integratievraagstuk. Het rapport ‘Syriërs in Nederland’ schetst een beeld van de eerste jaren van Syrische statushouders van vijftien jaar en ouder. Wat hebben ze voor hun komst naar Nederland meegemaakt? Hoe is de groep samengesteld en in hoeverre participeren ze al?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Veel Syrische statushouders hebben bewust voor Nederland gekozen. De belangrijkste redenen waren de positieve verwachtingen over de kans op een vergunning, de omgang van Nederland met vluchtelingen, en over de mogelijkheden voor gezinshereniging. De zware tocht naar Nederland duurde gemiddeld een jaar. Driekwart voelde zich tijdens de vlucht nooit veilig en eveneens driekwart was slachtoffer van mishandeling, schipbreuk en afpersing.

Wie?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0100-0/MediaObjects/41196_2018_100_Fig1_HTML.jpgHet merendeel van de Syriërs dat naar Nederland is gekomen is man en overwegend jong. Van de Syrische statushouders heeft een vijfde een diploma in het hoger onderwijs, een

0
54

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.