De cliënt spreekt: ‘Je kinderen beschermen tegen beslagleggingen’

Olof Warners en zijn gezin zitten vanaf 2010 in de schulden. Hij heeft slechts vijf procent zicht. Zijn vrouw is in zorg vanwege ernstige angststoornissen. De kinderen krijgen begeleiding voorADHD en ADD.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0081-8/MediaObjects/41185_2017_81_Fig1_HTML.jpg

Aanvankelijk belandde het gezin in de Wsnp (Wet schuldsanering natuurlijke personen). Met als doel om binnen drie jaar van de schulden af te zijn. Maar het ging fout. Vooral doordat post niet werd geopend. ‘Dat is zware kost’, zegt Olof, ‘want de eerste tien jaar kun je niet meer terecht in een traject voor schuldhulp.’

Zij zijn toch geholpen, door de maatschappelijk werker. Die heeft opnieuw contact opgenomen met schuldhulpverlening. Het gezin werd vervolgens doorverwezen naar Schuldhulpmaatje, een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt met hun financiën. Uiteindelijk kwam het gezin terecht bij een stichting voor beschermingsbewind.

‘We leven met zijn vieren

0
75

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.