De client spreekt: ‘Ik voel me niet gehoord door professionals’

Annelies, 70 jaar, mantelzorger, maar niet vrijwillig: ‘Noodgedwongen ben ik steunpilaar en mantelzorger van mijn ex-partner geworden. Niet omdat ik dat zelf wilde, maar omdat ik in die rol ben terechtgekomen en er niet uitkom. Vijf jaar geleden ging het psychisch en fysiek heel slecht met mijn ex-partner.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Hij woont alleen. Zijn huisarts en zijn internist hadden niet door hoe slecht het met hem ging. Ik heb ervoor gezorgd dat hij in het ziekenhuis kwam. Toen hij weer thuiskwam, ben ik hem gaan helpen. Zijn familie liet het afweten. Hij is 84 jaar en ik woon in de buurt. De zorg voor hem stelt mij eigenlijk voor heel moeilijke emotionele dilemma’s en problemen. Ik kan daar niet meer mee overweg.

Van zorgprofessionals heb ik onvoldoende steun gekregen. Toen ik mijn huisarts bezocht omdat ik overspannen raakte, zei hij tegen mij: je kunt toch nee zeggen. Ik was verbijsterd.

0
352

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.