De casus van het gestalkte gezin

In Vlaardingen werken vijftien maatschappelijke organisaties samen in en rond de sociaal wijkteams. In een team helpen de sociaal professionals in principe iedere cliënt van nul tot honderd jaar, terwijl zij tegelijk hun eigen andachtsgebied hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In Vlaardingen heeft de gemeente eind 2014 de vorming van de sociaal wijkteams toevertrouwd aan Minters, dienstverleners in welzijn. De gemeente bepaalt het ‘wat’, Minters het ‘hoe’. Deze aanpak leverde Vlaardingen vorig jaar de benoeming op tot een van de tien gouden gemeenten door MOgroep.

De sociaal wijkteams zien een groot deel van de problemen van burgers veroorzaakt door financiële problematiek. En dan is er de deelname aan het maatschappelijk verkeer. ‘Onder een grote groep cliënten is onvoldoende participeren het grootste probleem’, zegt Beaudine Schell, lid van het sociaal wijkteam en van oorsprong werkzaam bij Senioren Welzijn. ‘Denk daarbij

0
47

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.