Consortium van hogescholen ontwikkelt opleiding Expert Schuldhulpverlening

Op basis van een tender van het programma Schouders Eronder is er een opleiding op masterniveau ontwikkeld die opleidt tot Expert Schuldhulpverlener. Binnenkort start een consortium van drie hogescholen, aangevuld met een lectoraat van een vierde hogeschool, met een pilot voor vijftien opleidingsplaatsen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het programma Schouders Eronder wil schuldhulpverlening op een hoger niveau brengen, om meer mensen met schulden beter te kunnen helpen. Projectleider Scholing Susanne de Zwart: ‘De opleiding tot expert schuldhulpverlener op masterniveau is een belangrijke pijler van het professionaliseringsprogramma. Er worden voldoende opleidingen en cursussen aangeboden op onderdelen van het vakgebied, bijvoorbeeld over wet- en regelgeving, financiën, gedrag en sociale vaardigheden, maar geen enkele opleiding weet die vakgebieden te integreren en op een hoger plan te tillen. Niet bij hogescholen, en ook niet bij commerciële instituten. Terwijl juist dát nodig is, want het werkveld is complex. We zijn ook op

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.