Column: Troost

Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe, een zorginstelling voor ouderen in Breda. Voor Dagbesteding schrijft hij een column over zijn werk en zijn visie op de ouderenzorg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0129-6/MediaObjects/41188_2018_129_Fig1_HTML.jpgToen schipbreukeling Robinson Crusoe aanspoelde op een onbewoond eiland vond hij de eenzaamheid het moeilijkste. Er was in het begin niemand om hem gerust te stellen. Eenzaamheid en verdriet komt onder ouderen ook veel voor. Toch wordt tijdens solliciatiegesprekken niet snel de vraag gesteld: ‘Kunt u iemand in nood een beetje troosten?’ Ik heb wel eens een sollictitatiekandidaat na afloop van het gesprek meegenmomen naar een afdeling. Hoe ging zij om met dat lieve maar zo aanklampende dametje dat gegarandeerd op haar af zou komen? Wat zou ze zeggen tegen die ongelukkige man die haar een snauw zou geven?

In

0
41

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.