COLUMN Stel er komt brand

Telefoon van de buurvrouw van hiernaast. 'Er is een grote brand bij jou op driehoog. Je moet nú naar buiten!' Het is vrijdagavond tien uur en de inhoud van het telefoontje dringt maar langzaam door. Ik woon op eenhoog, dus heb nog even. Rustig trek ik mijn schoenen aan, als er hard op mijn voordeur wordt gebonkt. De buurman van tweehoog: 'Je moet NU mee naar buiten.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik ruik een verzengende brandlucht in het trappenhuis. Snel pak ik mijn jas en tas en loop mee. Als we aan de overkant van de straat staan, zie ik op driehoog een oranje vlammenzee achter de ramen. De buurvrouw van driehoog staat er ook, te schreeuwen met haar handen op haar knieën: ze was even de hond uitlaten en toen ze terugkwam stond haar huis in lichterlaaie. We moeten weg hier, zegt een politieman, de ramen zullen zo knappen.

Vanachter een rood-wit lint wachten we met alle buren de brandweer af. Iedereen vraagt in paniek: ‘Waar is je dochter, waar

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.