Column IPW: Instituut voor Publieke…

Dit is de laatste bijdrage voor Zorg+Welzijn van het Instituut voor Publieke Waarden. We gaan de komende jaren andere dingen doen. Dat is nodig. We hebben moeten constateren dat de voorbeelden die we beschreven in onze column al vijf jaar lang dezelfde voorbeelden zijn. Voor de mensen die in het putje van de verzorgingsstaat verdrinken, gaan de ontwikkelingen simpelweg niet snel en niet ver genoeg. Daarom in deze Kerstbijdrage de radicale top 8-bestaanszekerheidsoplossingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0282-9/MediaObjects/41185_2018_282_Fig1_HTML.jpg

1. De virtuele gemeente

Nederlanders zijn wettelijk verplicht om zich in te schrijven in de gemeente waar ze wonen. Toch maken gemeenten het bijzonder moeilijk voor mensen zonder adres om zich in te schrijven. De stad is vooral inclusief voor de mensen die er al wonen. ‘Nietstadseigen’ daklozen worden bij de administratieve poort geweerd. De drempels om administratief toegelaten te worden zijn zo hoog dat mensen op de zwarte markt tussen de 100 en 200 euro voor een adres betalen. Er zijn woningen waar meer dan 50 van deze mensen staan geregistreerd… Waarom elkaar langer voor de gek houden? Daarom

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.